Letní rapid 2015 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Letní rapid 2015

Oddílový přebor

Letní rapidy 2015

Jak už se pomalu stává tradicí, zahajujeme šachovou sezónu v předstihu pravidelnými středečními přátelskými turnaji na benzínové pumpě v Sendražicích. Hraje se různým tempem podle toho, kolik se nás sejde.

Prvý turnaj se konal 5.8.2015 v počtu šesti lidí, avšak podrobnosti se bohužel pro velkou aktivitu hráčů nezachovaly. Určitě však vyhrál sport!

12.8.2015 jsme se již dostavilo devěti hráčů včetně početné delegace hostů z Chvaletic. Václav Uhlíř dokonce donesl i počítač, takže se turnaj hrál přímo profesionálně. Zvolili jsme tempo 2x10 minut. Vyhrál Luboš Šilar z Chvaletic a to velmi suveréně, pouze Jindra Březinu mu uzmul půlbod, jinak byl stoprocentní.  Pěkně jsme si zahráli a příští středu se sejdeme zase. Ač bylo venku pekelné vedro, díky klimatizaci se hrálo ve velmi příjemném prostředí.



19.8.2015 se moc nehrálo, přišli pouze tři hráči a tak si jen přátelsky zablicali a šli domů.

To ve středu 26.8.2015 byla situace lepší. Bylo nás pět! Takže se hrál turnaj s tempem 2x15 minut a to s překvapivými výsledky a ještě překvapivějším vítězem. Jak je vidět z tabulky, na špici i na konci se umístila rodina Jarešů.



2.9.2015 bylo na pumpě plno. Sešlo se nás deset plus Pepa Vagenknecht, který ale spěchal domů a tak turnaj nehrál. Zvolili jsme švýcara na 2x10 minut a jak to dopadlo vidíte v tabulce. Krom hraní se ještě probraly sestavy na nadcházející sezónu, hostování hráčů a situace v Řecku.



Ve středu 9.9.2015 byla zakončena série letošních letních rapidů. Sešlo se nás do hry 7, pan Uhlíř musel odejít kvůli domácím pracím a pan Zelenka přišel jako obvykle až po losování. Zvítězil i když těsně nejmladší účastník, který se lepší každým dnem!




Návrat na obsah