Letní rapidy 2013 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Letní rapidy 2013

Ostatní turnaje

1. letní rapid se konal ve středu 7.8.2013. Po velkém boji vyhrál Václav Uhlíř o prsa (S.B.) před Jindrou Březinou.

  


2. letní rapid probíhal na pumpě 14.8.2013. Jirka Novák se dostavil se skvělou formou a nedal ostatním šanci - zvítězil bez jakékoliv ztráty bodu. Blahopřejeme !!!

  


3. letní rapid 21.8.2013 měl nejvyšší účast! Sedm hráčůje letošní letní rekord. Přivítali jsme i novou posilu našeho áčka Luboše Mašína, který, ač šachy neviděl řadu let, si vedl v turnaji více než skvěle. Zvítězil ostřílený matador Vašek Uhlíř se ztrátou pouze jedné půlky nad druhým Mašínem.

Oživením byla účast nejmladšího hráče Michala Jareše, kterého vzal Ondra sebou a zapojili jsme jej i do turnaje. Hraje opravdu hezky, umí zahájení, staví to dobře pozičně a nedělá hrubky. Bude v příští sezóně posilou pro naše céčko a později určitě i pro áčko.

  


4. letní rapid 28.8.2013 se vyznačoval menší účastí, sešli jsme se jen čtyři. Své asi sehrálo i utkání Plzně do ligy mistrů, ale stihnout se dalo obojí.

Kvůli menšímu poštu hráčů se konaly turnaje dva, prvý klasický 2x15 minut a druhý zkrácený na 2x10 minut.

  

           

5. a letos poslední letní rapid se konal ve středu 4.9.2013 na obvyklém místě sendražické benzínky. Tentokrát se nás sešlo úplně nejvíce, takže poprvé se nehrálo každý s každým, ale švýcarem.

Systémem start-cíl zvítězil přesvědčivě Vašek Uhlíř, který vyhrál úplně všechny partie. Překvapením jsou ale další medailisté. Z náchodských hor se v plné formě vrátil do Kolína Jirka Semerák, kterému pravidelný trénink s veverkami na chalupě notně zvýšil šachové umění. A na bronzové příčce konečně uplatnil svůj šachový um Pepa Pekárek.

  


           

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky