Železniční turnaj Kořenov 2013 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Železniční turnaj Kořenov 2013

Ostatní turnaje

ŽELEZNIČÁŘSKÉ   ŠACHY.

V příjemném prostředí hotelu Lesní chata v Kořenově v Jizerských horách se uskutečnil ve dnech 12. -13.4.2013 oblastní turnaj železničářů v šachu pro rok 2013. Turnaj byl sehrán švýcarským systémem na 9 kol, tempem 2 x 25 minut na partii dle pravidel FIDE pro aktivní šach. Turnaj byl řízen a vyhodnocen programem SWISSMANAGER.


K turnaji bylo přihlášeno 32 šachistů – železničářů. Nakonec se k zahájení turnaje dostavilo 30 hráčů, kteří mezi sebou svedli urputné boje na 64 polích.


Sendražický šach na tomto turnaji zastupovali: Jindra Březina, Jirka Groh (který za nás hostoval již druhou sezonu – mateřský oddíl SK Sokol Vyšehrad), Vašek Uhlíř a Jiří „Rigos“ Zelenka.


Jaké byly ambice jednotlivých hráčů? Jirka Groh postup na MČR železničářů, Jindra Březina a Vašek Uhlíř umístění ve středu startovního pole a Jiří Zelenka zisk co nejvíce bodů mezi hráči, kteří budou uzavírat startovní pole.


Favoritem turnaje byl podle výše osobního hodnocení (ELO) mistr FIDE Michal Horák, který svoji úlohu splnil na výtečnou a vítězstvím v turnaji potvrdil svoji vysokou výkonnost. Jen o polovinu bodu za ním skončil další účastník turnaje, který měl ELO také přes 2200 bodů a tím byl Lukáš Efler. Bronzovou příčku obsadil Jaromír Volf a bramborovou medaili získal se stejným počtem bodů Jirka Groh.


Naši zástupci bojovali se střídavými úspěchy. Nečekané 10. místo obsadil Václav Uhlíř, který v celém turnaji prohrál jen jedinou partii a to s celkovým vítězem. Jindra Březina skončil na 19. místě, když vedl skupinu hráčů se čtyřbodovým ziskem. Jako 28. se umístil Jiří Zelenka, kterému se podařilo 2x v turnaji zvítězit, což byl pokrok proti předcházejícím turnajům v minulých letech.


První tři vítězové obdrželi věcné ceny a nejlepších 12 šachistů – železničářů se kvalifikovalo na MČR v šachu železničářů, které se bude konat ve dnech 4.-6.5.2013 opět v nádherném prostředí hotelu Lesní chata v Kořenově, kde jsou skvělé podmínky pro uspořádání podobných akcí. Pěkné ubytování, výborné stravování a skvělá hrací místnost, spolu s šikovným pořadatelským sborem vedeným Standou Noskem, to vše přispělo ke zdaru tohoto velmi pěkného turnaje pro příznivce královské hry z řad železničářů.  


Konečné pořadí turnaje je uvedeno v příloze tohoto komentáře.

                                                                                                 Václav Uhlíř
                                                                                                 hlavní rozhodčí

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky