Memoriál Oldy Hájka 2014 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Memoriál Oldy Hájka 2014

Ostatní turnaje

46. ročník Memoriálu Oldy Hájka v Ústí nad Orlicí.
 
Tradiční bleskový turnaj, který se konal v Ústí nad Orlicí dne 26.12.2014 je z naší strany v posledních letech pravidelně navštěvován. I letos se naše malá výprava v sestavě Jirka Novák, Vašek Uhlíř, Jiří Zelenka posílená Honzou Hamrníkem vydala dobývat Pardubický kraj.

Cesta vlakem probíhala podle předem stanoveného scénáře. Slivovici dodal Jirka Novák, o všechny se vzorně staral vrchní nalévač Rigos Zelenka a my dva ostatní jsme se v konzumaci snažili stačit dříve jmenovaným. Po příjezdu do Ústí n.O. jsme se pod vedením bývalého železničáře Jirky Zelenky odebrali prohlédnout si novou výpravní budovu a potom pokračovali pěšky přes staré náměstí do hrací místnosti.

V příjemném prostředí hotelu Poprad se odehrál další ročník Memoriálu. Opět se na startu sešlo mnoho známých z minulých ročníků, takže atmosféra byla velice přátelská a během turnaje nedošlo k jedinému sporu. Tím měla hlavní rozhodčí v osobě Kateřiny Šmajzrové ulehčenou práci.

Náš sportovní výsledek nebyl v silné konkurenci špatný, ale přece jen jsme očekávali trochu lepší umístění. Nejlepší z našich hráčů se umístil Jirka Novák, který obsadil se ziskem 8 bodů 18.místo. Další umístění našich hráčů: 34. Vašek Uhlíř, 40. Hamrník Jan a 52. Jiří Zelenka zvaný Rigos.

Turnaj měl hladký průběh, organizátoři zaslouží pochvalu, švýcarský systém na 15. kol byl sehrán do 14.30 hod. Následovalo předání cen. Naše cesta vedla opět pěšky na nádraží v Ústí n.O., ale protože jsme měli dosti času, zavítali jsme ještě do hotelu Avion, kde jsme dobrým pivem spláchli guláš, který byl podáván během turnaje.

Zpáteční cesta vlakem proběhla opět hladce. Pila se tentokrát vodka ze zásob kapitána a závěrečné hodnocení proběhlo v restauraci na nádraží v Kolíně. Hezky prožitý šachový den se snad bude opakovat příští rok, kdy se opět hodláme tohoto pěkného turnaje zúčastnit.
 
Průběh svátečního dne zaznamenal V.Uhlíř.
 
 
 
Návrat na obsah