Oblastní turnaj železničářů 2024 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Oblastní turnaj železničářů 2024

Aktuality
Oblastní turnaj železničářů v šachu.
 
Turnaj se uskutečnil v neděli dne 5.5.2024. Hrálo se v Kolíně, v zasedací místnosti v budově bývalé Traťové distance. Sál byl prostorný a poskytl šachistům důstojné prostředí. Turnaj byl sehrán švýcarským systémem na 9 kol, tempem 17minut na partii s přidáváním 5 vteřin na tah pro hráče. Turnaj byl řízen a vyhodnocen programem SWISSMANAGER.  Jako hlavní rozhodčí působil zkušený šachový organizátor Ing. Martin Šmajzr, který nemusel během turnaje řešit žádné spory.

Turnaje se zúčastnilo 16 šachistů – železničářů, kteří mezi sebou svedli urputné boje na 64 polích. Zajímavostí bylo, že ve startovním poli měli převahu důchodci.

Sendražický šach na tomto turnaji zastupovali důchodci - železničáři: Jindra Březina, Vašek Uhlíř a hostující hráč Sendražic ing. Jiří Groh.

Po slabším začátku se rozehrál k velmi dobrému výkonu ing. Groh, který patří k oporám A mužstva Sendražic.  V turnaji nakonec zvítězil, k čemuž mu velkou měrou pomohl Václav Uhlíř, když v posledním kole remizoval s Popelkou, který nakonec obsadil 3.místo.

Velmi dobře turnajem prošel Jirka Merta, který v nastávající sezoně bude hostovat v Sendražicích.

Podrobný výsledek viz tabulka.
 
Návrat na obsah