Dobrovický rapid 2012 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Dobrovický rapid 2012

Ostatní turnaje

8. Dobrovický rapid 2012

I když se letos pořádal už 8. ročník tohoto turnaje, ze Sendražic jsme se tam vypravili letos poprvé. Výprava se skládala ze čtyř hráčů (Lukša, Uhlíř, Hlavica a Groh) a jednoho rozhodčího. Josef Vagenknecht i letos byl určen do zodpovědné funkce hlavního rozhodčího. A v podstatě bych tuto funkci zvládnul taktéž, protože v příjemné atmosféře nebylo sporů a nejasností a všichni hráči se k sobě chovali tak, jako bychom si to přáli vždycky.

Ač jsme do Dobrovice jeli už před 14 dny na krajskou soutěž, samozřejmě jsme zahnuli o odbočku později, ale protože všechny cesty vedou do Dobrovice, dojeli jsme tam taky, avšak z jiné strany, což nás zmátlo, protože sokolovna se měla nacházet hned při příjezdu. Ale když auto před námi zastavilo a nastupoval tam Vojtěch Plát, bylo jasné, že když ho budeme sledovat, k sokolovně dorazíme a tak se i stalo.

Sokolovna je veliká, že se všech letošních 154 účastníků tam krásně vešlo. A bylo tam příjemné teplo. Organizace turnaje přes obligátní asi dvacetiminutové zpoždění neměla chybu. Losování řídil osvědčený SWISS MANAGER a prodlevy mezi koly se nekonaly. Turnaj se hraje na 9 kol švýcarem, 2x20 minut. Možná jen těch 9 kol je docela náročných, stačilo by i sedm. Záleží ale na osobní výdrži každého hráče.

Já a Aleš jsme si stanovili osobní cíl dostat se do stovky. Alešovi se to povedlo, mě bohužel ne, ač bodů jsem měl stejně. Vynikající výkon podal Jirka Groh, který se umístil vysoce v popředí, což je s ohledem na zúčastněné mistry a velmistra nádherné. Vaškovi Uhlířovi se nedařilo hlavně v závěru, kdy se mu povedlo prohrát dvě nádherné partie, které založil útočně a dostal na šachovnici vítěznou pozici, avšak vždy tah před doražením soupeře nevykonal onen smrtící závěrečný úder a soupeř se nejen vysmekl, ale i zvítězil.

Podrobné informace o turnaji, účastnících a výsledném pořadí najdete na www.sachydobrovice.cz
. Umístění našich hráčů je v této stručné tabulce:

pořadí

startovní číslo

jméno

body

BH.

36.

36.

Jiří Groh

5,5

36

99.

97.

Aleš Lukša

4

29,5

103.

108.

Břetislav Hlavica

4

28,5

112.

89.

Václav Uhlíř

3,5

32


Příští rok by se turnaj měl konat 1.3.2014 a všem vřele doporučuji si tento termín rezervovat. Já už ho mám zapsaný v kalendáři.

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky